Au pair
  Werkvakanties

Activity International
Brammelerstraat 15
7511 JG Enschede
T 053 - 483 10 40
info@activityinternational.nl


e-mail e-mail
you tube you tube


Share |
Home > Werkvakanties > Australie > Au Pair in Australie

 > Reisverhalen


Reisverhalen en ervaringen van au pairs in Australië

 

Even voorstellen...
au pair australie iris bruggeHoi! Mijn naam is Iris Brusse en ik ben van oktober 2015 tot april 2016 au pair geweest in de stad Sydney in Australië. Ik woonde in een suburb van Sydney, genaamd Dee Why. Vlakbij de verschillende Northern Beaches (lees: mijn straat zat letterlijk aan 1 van de stranden). Het centrum was zo'n 45 minuten met de bus, dus dat was zeker te doen.

In juni 2015 haalde ik mijn diploma voor de opleiding onderwijsassistente. Ik heb altijd 2 grote dromen gehad: de opleiding PABO doen en ooit als au pair naar het buitenland. Helaas haalde ik de toelatingstoetsen van de PABO niet en heb ik nooit nagedacht over een andere opleiding. Doordat ik dit nog niet had gedaan, wilde ik niet zomaar een opleiding gaan doen. Na lang denken, besloot ik om juist nu te gaan werken als au pair. Buiten dat ik goed kon nadenken over een andere opleiding, kon ik 1 van mijn grootste dromen waar maken! Een erg spannend besluit, maar het is het helemaal waard geweest!


Waarom Australië?

Ik koos voor het land Australië, omdat ik nog niet zo bekend was met het land en omdat ik graag mijn Engels wilde verbeteren. Ik heb geen last gehad van een cultuurshock. Het land is erg westers en echt alle mensen zijn heel vriendelijk en geïnteresseerd. Dit is dan ook één van de ergste dingen dat ik mis van Australië hier in Nederland, buiten mijn hostfamily om natuurlijk ;) Australiërs spreken op een andere manier Engels, het was even wennen, maar ik vind het echt een geweldig accent!

 
Samenstelling gezin
au pair australie iris bruggeMijn gezin bestond uit vader Dean, (stief)moeder Julie, (stief)zoon Riley, zoon Jayden en natuurlijk de hond Bella. Julie raakte zwanger toen ik daar was. Dit was een erg spannend, maar mooi proces om mee te maken. Jayden is 2 jaar geworden toen ik daar zat. Ik zorgde 3 volle werkdagen voor hem en de andere 2 dagen ging hij naar het kinderdagverblijf. Riley was 13 jaar (inmiddels 14 jaar) oud en erg zelfstandig. Oma bracht en haalde hem altijd van school, dus ik zag hem vooral na school. Hij kon dan gewoon lekker zijn eigen gang gaan... zolang hij maar zijn telefoon bij zich had. Verder was hij om de week bij zijn echte moeder. 
Dat ik mijn hostfamily zou gaan missen, had ik verwacht, maar ik had niet verwacht dat ik ze zó erg zou missen! Ze voelen echt als een tweede familie en we hebben nog steeds (bijna) dagelijks contact. Het is dat ik terug móést vanwege mijn studie, maar ik had nog zoveel langer willen blijven in Australië, maar ook zeker bij mijn hostfamily. 

  

Gemiddeld weekje...

Maandag t/m woensdag (volle zorg voor Jayden)

07:00 - 08:00 uur   Ontbijt
08:00 - 11:30 uur   Strand, zwembad, boodschapje doen, naar de stad... eigen invulling!
11:30 - 12:00 uur   Lunchen
12:00 - 15:00 uur   Jayden hield zijn middagslaapje en ik draaide een wasje en ruimde het huis op
15:00 - 17:00 uur   Strand, zwembad, boodschapje doen, naar de stad... eigen invulling!
(Tussendoor kwam Riley een keertje thuis, maar hij ging lekker zijn eigen gang...)
17:00 - 18:00 uur   Jayden eet zijn avond eten
18:00 - 19:00 uur   Bad... Vervolgens 'wachten' tot mijn hostparents thuis waren


Donderdag t/m vrijdag en het weekend (vrije tijd)

au pair australie iris bruggeOp deze dagen hielp ik alleen 's ochtends en 's avonds met Jayden. Hij ging op deze dagen naar het kinderdagverblijf, zodat hij ook op deze plek sociale vaardigheden leert. Overdag had ik de tijd voor mezelf en ging ik er lekker op uit. Genoeg om te ontdekken! Verder kom je via de organisatie en Facebook heel makkelijk in contact met leeftijdgenoten. In het weekend had ik ook vrij, maar het kwam wel eens voor dat ik moest werken. Dit is dan in overleg gegaan en hiervoor kreeg ik dan wat extra Australische Dollars. Mijn hostparents vonden het erg belangrijk om in het weekend leuke dingen te doen met de kinderen. Doordeweeks hebben ze hier namelijk weinig tijd voor. Ik mocht altijd mee, maar kon ook lekker mijn eigen gang gaan. Zolang ik maar af en toe liet merken dat ik nog 'alive' was, haha! Erg fijn om te merken dat ze ook echt om je geven dus. Toen ik nog bij hun thuis woonde, hadden ze ook (buiten mij om) regelmatig contact met mijn gezin thuis. Errug fijn voor het thuisfront!

 
Heimwee
au pair australie iris bruggeIk had verwacht dat ik last zou krijgen van heimwee. Vroeger als ik altijd ging logeren, kwam ik 's avonds alweer terug, omdat ik last had van heimwee.... Om even aan te geven hoe snel ik daar last van had.... Haha! Natuurlijk miste ik mijn eigen familie, maar doordat we elke week op donderdagavond (Australische tijd) gingen skypen, was het gemis veel minder. Verder plaatste ik elke zondag een blog, hierdoor leek het af en toe net alsof iedereen erbij was. Na een tijdje voelde dit als huiswerk, maar ik ben erg blij dat ik het heb bijgehouden! Je wilt niet weten hoe vaak ik het al heb teruggelezen... en echt, je bent alweer de helft vergeten.... Lees hem gerust! Hier lees je onder andere hoe ik in verschillende Australische, maar ook nog meer buitenlandse kranten terecht kwam..... www.irisbrusse.waarbenjij.nu

 
Mijn tips

* Kies pas voor een gezin als het goed voelt, jouw gezin komt er echt!
* Maak een blog aan... Niet alleen zodat je alles kunt delen met je eigen familie en vrienden, maar dus ook zeker voor jezelf.
* Houd in je achterhoofd waarom je deze stap hebt gezet, hier kun je altijd weer kracht uit halen.
* Geniet! De tijd vliegt namelijk écht om....!

au pair australie iris brugge

Iris Brusse (au pair in Australie, 2016)

 

Ik ben afgelopen tijd au pair in Melbourne geweest en heb een hele leuke tijd gehad met de family en de kids. Omdat ik al eens eerder au pair ben geweest wist ik wat ik kon verwachten. Ik heb tijdens mijn verblijf een aantal tripjes kunnen maken met de familie en vrienden. Veel nieuwe dingen geleerd en heerlijk genoten van het land. Vooral de koala's hadden m'n hart gestolen.

Aanrader? Ja, omdat je er veel van leert. Vooral hoe het is om alles voor jezelf te moeten doen, en omdat je zelfstandig met dingen om leert gaan. Ga er vooral op uit! Er is zoveel te zien, te doen en te beleven!
Verena Neleman (22 jaar, au pair in Australië 2016)


 

au pair australie lynn van de vegtIk ben Lynn, 23 jaar en ben sinds augustus 2014 een au pair in Australië. Ik wou al een tijdje au pair worden en wilde eerst naar Amerika. Maar dat was voor 12 maanden en dat leek me een beetje lang voor de eerste keer dus daarom heb ik voor 6 maanden Australië gekozen. Beste keus ooit geweest!

Ik heb een hele leuke familie die me echt thuis laat voelen, als ze in het weekend ergens heen gaan ben ik van harte welkom mee te gaan. Ik ben met ze verhuisd naar een nieuwe plaats wat dichterbij Sydney is, dus makkelijker voor mij. Ik heb al van alles gezien en gedaan, weekendjes weg, dierentuin, shark dive, Harbour Bridge climb, christmas on the farm met de hele familie en new years eve in Sydney.

au pair australie lynn van de vegt harbour bridgeHet is zeker een goeie manier om wat van het land te zien en tegelijkertijd te werken en een familie te hebben waar je je op je gemak voelt. Je hebt altijd mensen bij wie je terecht kan en dat is fijn aangezien je aan de andere kant van de wereld zit.
Ik zorg voor 2 meisjes van 1 en 4 en we doen leuke dingen samen zoals bakken, speeltuin, zwembad of gewoon een spelletje. Mijn tijd zit er bijna op en ik kan niet geloven hoe snel het is gegaan.

Na dit avontuur ga ik niet reizen want ik kom hier zeker terug en dan ga ik nog veel meer zien van dit mooie land. Voor nu nog even genieten hier en dan de lange reis naar huis maken om me daar even weer te settelen voor zo lang het duurt.
Voor iedereen die ook een avontuur als dit te overwegen... ik zeg DOEN!
Cheers, Lynn van de Vegt (Au Pair in Australië 2014/2015)

 

 
au pair australie mariska meinen vuurwerk sydneyZondagochtend 5 uur gaat de wekker. Na jaren van dromen en maanden van voorbereiding is het dan eindelijk zo ver! Ik vertrek naar Australië om daar te werken als au pair! Het avontuur is maanden geleden al begonnen, op het moment dat ik besloot om mijn droom uit te laten komen. Een dossier maken, referenties regelen, een medische keuring. Het hoort er allemaal bij! Op het moment dat mijn dossier online komt heb ik al snel een eerste aanvraag voor een interview via Skype. Heel erg spannend! Maar het is zo leuk! In totaal heb ik met vier verschillende families gesproken, voordat er een match was. Met het vierde gezin was het gelijk raak, het voelde meteen goed en dat is nog steeds zo! Dus dan zijn de laatste regeldingetjes aan de beurt. Visum, ticket en niet te vergeten een afscheidsfeestje.

au pair australie mariska meinen opera houseMaar daar sta ik dan, zondagochtend, op Schiphol, met mijn familie en vrienden. Ik weet niet voor hoe lang ik afscheid ga nemen, het enige wat ik weet is dat ik een half jaar als au pair ga werken. Ik ben zo enthousiast over mijn werk en de reis, dat de vlucht naar Australië eigenlijk helemaal niet lang duurt. Op het vliegveld in Sydney staat iemand mij op te wachten die mij naar het hostel in de stad brengt. Ik kan het niet geloven, ik ben in Sydney! Over drie dagen heb ik mijn introductiedagen, dus ik heb drie dagen om de stad te verkennen en om bij te komen van de reis. En die dagen zijn geweldig, Sydney is geweldig en de mensen zijn geweldig! Na drie dagen toerist te zijn geweest, heb ik op donderdag en vrijdag de introductie van AIFS. Ik word vriendelijk onthaald en alles is goed geregeld. We krijgen informatie over Australië, het land en de cultuur, wat te doen bij heimwee en een EHBO-cursus (wat erg zinvol is). Het is erg leuk om andere au pairs te leren kennen en om ervaringen en verhalen te delen. Ik heb nog steeds contact met een meisje dat ik heb leren kennen in Sydney, erg leuk!

au pair australie mariska meinen surfenEn dan zit mijn tijd in Sydney er alweer op. Zaterdagmiddag vlieg ik door naar Maroochydore, the Sunshinecoast om eindelijk de host familie in het echt te ontmoeten! Na twee maanden van Skypen en mailen is het dan zo ver. En gelukkig klikt het in het echt net zo als online. Harry (de oudste, van twee) heeft een heel mooie welkoms plaat voor mij gemaakt en ik krijg gelijk een dikke knuffel. George (de jongste van zes maanden) vindt het allemaal maar wat spannend en blijft liever bij z'n mama. James en Kim laten mij gelijk thuis voelen en ook laten ze mij gelijk kennismaken met de Australische cultuur. Als avondeten staat een barbecue op de planning! De rest van het weekend laten ze mij de omgeving zien en zijn we thuis om elkaar beter te leren kennen.

En dan is het maandag, mijn leven als au pair begint dan echt. Kim en James gaan allebei naar het werk en ik ben alleen met de jongens. En nu, drie maanden later, vind ik het nog steeds geweldig! Ik heb een bijzondere band opgebouwd met de jongens en met Kim en James. De Australische cultuur is geweldig! Ik heb er wel even aan moeten wennen, maar het is zo vrij en samengevat in twee woorden is het echt NO WORRIES! Het kan ook niet anders in dit warme weer;).

Ik ben ontzettend blij dat ik de keuze heb gemaakt om naar Australië te komen als au pair. Het is een ervaring die ik nooit zal vergeten en ik heb nu al ontzettend veel geleerd. Het is een geweldig mooie manier om de cultuur te leren kennen, om je het land eigen te maken en om Australië te zien. Ik heb het erg getroffen met mijn host familie, waarmee ik alles kan en mag overleggen als ik iets wil doen. Ook het contact maken met anderen gaat erg makkelijk. Ik heb me nog niet alleen gevoeld in Australië!
Dus kortom; doen! Als je van kinderen houdt, avontuurlijk bent en geen last van heimwee hebt kan ik het je absoluut aanraden om te gaan!
Groetjes Mariska (Au Pair Australie 2014/2015)

 

au pair australie nathalie snijders bondi beachWauw, eindelijk was het dan zover.. Mijn eerste echt reis, en dan nog wel naar AUSTRALIË! Ik weet nog wel dat ik mijn koffer aan het inpakken was, niet wetende wat ik mee moest nemen of niet, geen idee hoe alles zou lopen en de zenuwen waren op z'n hoogst!  De reis naar Australië was super lang, nu ben ik ook niet iemand die gek op vliegen is of zo hoor, maar bereid je maar vast voor!

Toen ik in Sydney aan kwam, verliep alles super soepel. Ik had leuke kamer genootjes in mijn hostel, 2 leuke meiden ook uit het AIFS progamma. Naast de cursussen had ik genoeg tijd om Sydney te zien, en als een echte toerist de Oprah House en Bondi Beach te bezoeken! Eindelijk was het dan zaterdag, tijd om uit te checken en naar je host family te gaan! Wat was dat spannend allemaal, de eerste weken moet je natuurlijk wel wennen, de routine onder de knie krijgen en de kindjes en ouders goed leren kennen, maar daarna.. Gaat alles super snel, geloof mij maar!
Het is natuurlijk heel anders om zover weg te wonen in een ander land, met een ander cultuur en andere regels! Want je moet bijvoorbeeld niet vergeten dat ze hier aan de andere kant rijden.. maar ook lopen en fietsen! En.. je bent verplicht om met een helm op te fietsen, dat is echt iets waar ik raar van stond te kijken! Maar als je dan na gaat dat ze hier fietspaden naast 90 wegen hebben, is een helm op moeten niet zo gek haha.

au pair australie nathalie snijdersOm een deel van de familie te worden moet je echt je best doen, want dat gaat echt niet zomaar, en je moet je vooral beseffen dat er wel eens een onenigheid met jou en je host familie kan ontstaan, maar blijf er over praten dan komen jullie er samen wel uit. Ik heb zelf met mijn host mom een paar keer een conflict gehad, als een echte Aussie wil ze me niet kwetsen. Mijn host mom bijvoorbeeld, hield alles in, en daarna explodeerde ze, dit was voor mij niet leuk. Maar met hulp van AIFS zijn we er met zijn allen uitgekomen en heb ik de tijd van mijn leven gehad hier!

Wat ik bijvoorbeeld leuk vind hier, is dat iedereen vriendelijk is, je kan met iedereen een praatje maken. Alhoewel, sommige mensen praten echt met een Australisch accent en het was soms best lastig hen te verstaan haha. Zo verkorten ze hier bijvoorbeeld woorden. "Ta" betekent Thanks, en "Aussie" is iemand die uit Australië komt, en een "Barbie" is een barbecue en daar houden ze hier wel van! En als iemand je vraagt om naar Maccas te gaan, zeg dan vooral ja, want dan ga je naar Mc Donalds! En zo zijn er veel meer woorden, en voor dat je het weet, neem je ze allemaal over!

au pair australie nathalie snijders uitzicht cairnsVerder heb ik qua "cultuur shock" niet veel gemerkt, natuurlijk is het wel anders hier, maar het is toch wel beetje het zelfde als in Nederland, alleen het landschap is veel mooier! Elke cent die ik verdient heb, heb ik uitgegeven. Herinneringen en ervaringen zijn veel meer waard dan geld! Ik heb daarom ook best veel gezien, zo ben ik naar Cairns geweest, heb ik Brisbane en Gold Coast bezocht, natuurlijk ben ik in Sydney geweest en ga ik Melbourne nog bezoeken!

Ik heb super gave dingen gedaan hier, zoals skydiven, bunjee jumps en hele mooie hikes gemaakt. Ik kan met trots vertellen dat ik hier verandert ben, ik ben meer gaan genieten, meer gaan leven en dankbaarder geworden. Ik kan niets anders dan iedereen dit avontuur aanraden!

Voor mij zit het er helaas alweer bijna op, ik kan je niet vertellen hoe snel een half jaar gaat ! Met alle avonturen hier en de vrienden die je maakt, zul je een fantastische ervaring hebben. Ik ga mijn host family en de kids super erg missen, maar ik kan zeker niet wachtten tot mijn nieuwe avontuur begint! Want mijn volgende plan is om als au pair naar Amerika te gaan : ) Iets waar ik al heel erg naar uit kijk!Ik hoop dat je het net zo leuk gaat vinden in Australië als ik! Good luck Mate!
Nathalie Snijders (Au Pair in Australie 2014/2015)

 

au pair australie dineke smalbrugge on the roadHalverwege juni 2014 was het dan zo ver, daar stond ik met m'n koffers, een paar vrienden en pa & ma op Schiphol. Nog 3 uuur en dan zou ik alleen verder moeten, dat hele eind! Had nog maar een paar keer gevlogen en dan nu helemaal naar Australië. Een beetje zenuwachtig maar vol goede moed nam ik afscheid.  Rond middernacht de volgende dag was ik geland in Sydney. Gelijk naar m'n hostel want in de ochtend begon de oriëntatie al. Ik heb tijdens de oriëntatie een paar leuke Duitse au pairs ontmoet en ik deelde m'n kamer met een paar backpackers. Na 3 dagen in Sydney te zijn geweest stapte ik op de bus naar Canberra, dat is de stad waar ik de komende 6 maand zou verblijven.

au pair in australie dineke smalbruggeEmma mijn host mom kwam me ophalen, James deed zijn middag dutje dus die zou ik later ontmoeten. Lekker geluncht met m'n host parents en daar was dan eindelijk James. In de eerste dagen was het lastig om goed contact te krijgen met James (toen 14 maand oud) omdat ik in het weekend aankwam en beide ouders er waren. Op maandag liet Emma mij de speelgroepen zien waar we heen zouden gaan en liet ze me af en toe alleen met James, dat ging zo goed dat ze besloot om op dinsdag alweer full-time te gaan werken.

Ik werkte van maandag t/m vrijdag van 08:00-18:00. Op woensdag startte ik pas om 13u. Omdat oma in de ochtend oppaste. Op maandag en donderdag hadden we playgroups in de ochtend. Dinsdag ochtend hadden we omgetoverd tot ' craft tuesday' en vrijdag ochtend muziek les. Tussen de middag sliep James en had ik wat tijd voor mezelf en om de was te doen. De middagen vulden we vaak in de speeltuinen, park, in de tuin met waterpret of met 'playdates' dit was vaak een ontmoeting met andere au pairs met kinderen, of een van de moeders met kinderen van de playgroups.

De eerste weken was ik vooral druk met m'n plek vinden, de stad te zien en vrienden te maken. Ik raakte gelijk bevriend met Charlène, een Franse au pair (in Canberra was het erg gemakkelijk andere au pairs te vinden via de Facebook groep au pairs in Canberra). Met haar heb ik veel gereisd in de weekenden. Daarnaast was ik ook begonnen met voetballen hier. De perfecte manier om locals te ontmoeten.

au pair australie dineke smalbrugge met voetbalteamVia een meid van de voetbal een hele leuke groep mensen leren kennen (the awesome kids of Canberra!). Met die groep heb ik veel tijd door gebracht met o.a kamperen, houseparty's, frisbeeën, slaglining, barbecues, hiking, international dinners en international movie nights. Velen van hen werkten in Australië of studeerden hier. Het goede was dat ze allemaal al jaren in Canberra woonden dus alle goede plekken aan mij konden laten zien.

Het is geweldig te weten dat je naast vrienden ook een gehele familie hebt wonen aan de andere kant van de wereld. Want als au pair word je onderdeel van het gezin. James werd een soort rare combinatie van broertje/eigen kind, want ja als je tas gevuld is met speentjes, knuffels en luiers ga je jezelf toch wel een beetje mama voelen! En m'n host parents waren geweldige room mates, ze waren gelukkig heel relaxt en kon altijd mijn eigen gang gaan in mijn vrije tijd. Emma is zelfs een keer mee uitgegaan met ons, en iedereen was ook altijd welkom om bij mij langs te komen. Ook met de rest van de familie bouw je een goede band op. Zo ging ik vaak samen met opa, oma en James picknicken enz. En ook kerst heb ik met beide families gevierd! Helaas moesten we met kerst ook afscheid nemen want toen zaten de 6 maand er alweer op. Het heeft wat traantje gekost, maar dat is goed, dat betekend dat we allemaal een geweldige tijd hebben gehad. Het idee dat ik James niet meer een knuffel kan geven doet me pijn. Na 6 maand fulltime voor hem te hebben gezorgd is het toch gek hem niet weer te zien. Alhoewel, ik moest terug komen om zijn 21e verjaardag te vieren en gênante verhalen te vertellen. Ze willen mij op komen zoeken in Nederland als James groot genoeg is. Tot die tijd hebben we altijd nog Skype.

Mijn tijd als au pair was geweldig, dankzij de geweldige mensen waar ik mee leefde en voor werkte en allemaal ontmoet heb. Australië is een pracht bestemming, de mensen zijn erg vriendelijk, het weer is over het algemeen goed en de natuur is prachtig! Oh en de Australische slang is ook leuk om te leren! Kortom gewoon doen!
Dineke Smalbrugge ( Au Pair in Australië 2014)

 

au pair in australie liene deckers met kidsHoi, mijn naam is Liene en ik ben een Au Pair in Australië! Australië is wel totaal de andere kant van de wereld en lijkt misschien wel eng, maar ik heb er totaal geen spijt van dat ik ben gegaan en raad het ten zeerste aan!

Als au pair hier moet je waar ik werk elke ochtend de kinderen voorbereiden op school, naar school brengen en dan weer ophalen , activiteiten met ze doen en ze eten geven en naar dansen brengen en thuis weer in bad doen. Het leven is hier nou niet bepaald saai met kinderen. Zelf zit ik in een best ver afgelegen dorp in de outback. Ik zit dus in het echte Australië. Wat ook zo zijn voordelen heeft. We barbecueën erg veel (zelfs met kerst op het strand!) en het is altijd mooi weer! In dit dorp (Karratha) zitten veel andere au pairs en het is ook makkelijk om ergens met ze af te spreken en playdates te regelen. Terwijl als je in de grote stad zit, dat bijna onmogelijk is.

au paur australie liene deckers met groepHet au pair clubje hier is ook best hecht en er worden ook zeker tranen gedeeld als we afscheid van iemand moeten nemen. Je maakt hier ook echt vrienden voor het leven! Want je zit allemaal in het zelfde schuitje en als je problemen hebt met je kinderen of je gastgezin begrijpt iedereen precies hoe jij je voelt, wat heel fijn is. Elk weekend was ik wel met alle andere au pairs en deden we vaak leuke dingen samen, al was het chillen bij iemand thuis of gewoon naar het strand, het was altijd gezellig en hadden we meestal een disney cd in de auto op.

Ik raad het meiden ten sterkste aan om erna te gaan reizen. Ik had twee weken vakantie en heb toen 2 weken in een hostel gezeten met Kerst en Nieuwjaar, wat echt super gaaf is. Ook daar bouw je al in zo’n korte tijd echt goede vrienden op en leer je ook mensen van allerlei leeftijden kennen, want de meeste aupairs zijn rond de 18 tot 23.

au pair australie liene deckersHet leven in Australië is wel heel relaxed, elke dag op slippers , korte broek en tshirtje als je net zo’n geluk als mij hebt. Het is niet altijd even makkelijk maar je moet er het beste van maken! Ik ben dan wel 18 en verschrikkelijk jong maar dat is opzich ook wel heel erg tof. In het begin was ik ook wel best zenuwachtig want ik ben erg jong, voor het eerst weg van m’n familie naar een land waar je niemand kent, nu ben ik verliefd op dit land en deze mensen geworden en wil ik hier zelfs blijven.
Dus als je twijfelt , ik zeg niet doen en neem de stap! Je gaat er geen spijt van hebben en je zal het de rest van je leven herinneren!
Liene Deckers (Au Pair in Australië 2014/2015)