Au pair
Activity International
Brammelerstraat 15
7511 JG Enschede
T 053 - 483 10 40
info@activityinternational.nl


e-mail e-mail
you tube you tube


Share |
Home 

 > Au pair


Au Pair in Amerika en Au Pair in Australië

 

au pair amerikaAltijd al willen weten hoe het is om in een ander land te wonen? Bij Activity International kun je au pair worden in Amerika én in Australië. Je woont een (half) jaar in een gastgezin in ruil voor het verzorgen van de kinderen. Je maakt zo het alledaagse familieleven mee, maar je ziet ook al die legendarische plekken waar Amerika en Australië zo bekend om zijn, zoals New York, Sydney of de Grand Canyon en de Outback.

Met onze jarenlange ervaring ben je verzekerd van uitstekende begeleiding én ben je verzekerd van de tijd van je leven. What a lifetime experience!* Au pair in Amerika 

au pair amerikaVoordat je naar je Amerikaanse gastfamilie gaat, krijg je de eerste dagen van je verblijf in de VS een uitgebreide training vlakbij New York. Je leert hier alles over de Amerikaanse cultuur, de verzorging van kinderen en EHBO. Na deze dagen reis je door naar je familie en maak je kennis met de kinderen en je hostdad en hostmom. Je zult uiteraard eerst een beetje ingewerkt worden en krijg je tijd om een beetje te wennen. Daarna ben je verantwoordelijk voor de verzorging van de kinderen. Je maakt bijvoorbeeld eten voor ze, brengt ze naar school, ruimt de kamers op, speelt met ze en stopt ze in bed. Veel Amerikaanse kinderen moeten na schooltijd naar sportclubs, muziekles of 'playdates' gebracht worden.

Kijk hier voor meer informatie over au pair in Amerika 

 


* Au pair in Australië 

au pair in australie tjarda jansenIedereen die tussen de 18 en 30 jaar is en die zo'n 200 uur ervaring met kinderen heeft kan in principe au pair worden. Het maakt daarbij niet uit of je een jongen of een meisje bent. Het belangrijkste is dat je werken met kinderen heel erg leuk vindt en bereid bent om minimaal een half jaar bij een Australisch gastgezin te wonen. Je bent benieuwd hoe het is om de Australian laidback way of living te ervaren en staat open voor nieuwe inzichten. Je hebt een rijbewijs en ook rijervaring. Je bent uiteraard niet te beroerd om je handen uit de mouwen te steken en gemiddeld zo'n 30 uur per week voor de kids te zorgen. Je hebt gewoon zin om een hele bijzondere Australische ervaring aan te gaan!

Kijk hier voor meer informatie over au pair in Australië

 

 

 


3 bijzondere Au pair plaatsingen

Als je besluit om als au pair naar het buitenland te gaan, dan weet je pas naar welk gezin je gaat op het moment dat je een match hebt. En hoe het gezin dan in het écht is, dat merk je natuurlijk pas als je eenmaal in je 'nieuwe huis' woont. En wat komen er leuke bijzondere plaatsingen voorbij. We hebben 3 bijzondere plaatsingen voor je verzameld.

Lieke ging voor een tropische jaar
Als je ervoor kiest om als Au pair naar Amerika te gaan dan gaat er van alles door je heen qua locaties. Maar, Hawaë?! Het overkwam Lieke, ze had een geweldige match met een hele fijne familie woonachtig op Hawaï. Tof hè?!
Meer lezen:  LiekeinHawaii.waarbenjij.nu

 
Roeleke in The Big Apple

Het is misschien wel de plek waar de meeste Au pairs in spé van dromen, maar het overkwam Roeleke. Ze vertrok in november 2013 richting Amerika om op 30 minuten rijden van New York City te gaan wonen. Hoe gaaf is dat? En gaaf vond ze het, want ze besloot om nog een jaartje langer te blijven.
Meer lezen: Roeleke.waarbenjij.nu

 
Carmen in Sydney met haar twee hostdaddies
Huh? Twee? Jazeker, Carmen woont in Australië. Ze is Aupair in de heerlijke stad Sydney, bij een gezin bestaande uit host daddy 1, host daddy 2 en twee schatten van meiden. Leuk he?
Meer lezen: Carmensadventure.waarbenjij.nu

 


over ons_yvette

Mijn eigen au pair avontuur in Jakarta

In februari 2015 ging ik (Yvette Teeselink, coördinator van het Au Pair in Amerika) een groot avontuur tegemoet, ik zou namelijk voor drie maanden als au pair naar Indonesië gaan. Aaaaah help, nooit gedacht dat ik zoiets zou gaan doen. Maar het kwam via het werk bij Activity International heel toevallig op mijn pad en ik dacht meteen, waarom ook niet! Een mooie kans om zo voor een langere tijd in het prachtige Azië te vertoeven, mijn favoriete continent én mijn tweede thuis. En ook leuk, nu kon ik zelf gaan ervaren hoe het is om au pair te zijn. Een perfecte combinatie dus. Dit sloot  ook goed aan op mijn werk hier bij Activity International als Programma Coördinator Azië / Au Pair USA. Ik vond het allemaal wel heel erg spannend hoor : )

Na veel contact te hebben gehad met de familie, deed zich plotseling de mogelijkheid voor om elkaar te ontmoeten. Toevallig zou mijn 'host mom' met de kinderen even in Nederland zijn, dus we spraken af om elkaar te zien. Wat was ik nerveus, het voelde alsof ik op sollicitatie ging. Straks viel ik in het echt tegen, zouden de kinderen mij misschien helemaal niet zo leuk vinden?? Of straks zou ik geen klik met hun voelen? Er spookte van alles door mijn hooft. Gelukkig verdween alle spanning als sneeuw voor de zon op het moment dat we elkaar zagen. Wat waren de kinderen lief en wat was mijn host mom een leuke spontane vrouw . Het was ontzettend gezellig en we kletsten honderduit over van alles en nog wat. Ik had voor de kinderen een uitvouwbaar fotoboekje gemaakt, met foto's van mij, mijn familie, mijn vriendje, vriendinnen, mijn huisdieren, mijn hobby's, mijn huisje, enz. Dit vonden ze heel erg leuk en ze vroegen mij het hemd van het lijf. Na die middag was het wel duidelijk, we hadden een goede klik met elkaar en we spraken af dat ik daadwerkelijk hun kant uit zou komen. Yes, Jakarta here I come : )

De drie maanden in Indonesië zijn uiteindelijk voorbij gevlogen, ik heb er een geweldige tijd gehad. Het huis waar ik woonde was geweldig, erg groot, met een heerlijk zwembad in de achtertuin (zucht). Ik had mijn eigen slaapkamer met badkamer. Ook had de familie hulp in huis. Hier moest ik als nuchtere Hollander wel erg aan wennen hoor. Ze hadden iemand die de huishouding deed, een paar guards die dag en nacht het huis bewaakten, een tuinman die de tuin en het zwembad onderhield en een eigen chauffeur die ons overal naar toe bracht. Wat een luxe allemaal!

Ik had de zorg voor drie hele leuke kinderen, twee meiden van 10 en 13 en een jongen van 8. Mijn taken als au pair waren vooral, de wekelijkse boodschappen doen, de hond drie keer per dag uitlaten, de kinderen opvangen wanneer ze uit school kwamen, eten voor ze maken, huiswerk met ze doen, zorgen dat ze gingen oefenen met piano / gitaar spelen, leuke spelletjes doen, even samen een boekje lezen, gezellig een kopje thee drinken en ik bracht ze 's avonds altijd naar bed. Soms haalde ik ze op van school, dat vond ik altijd erg leuk om te doen. De internationale school waar zij op zaten was echt enorm groot, ik keek er altijd mijn ogen uit. In het weekend ging ik soms met ze mee naar hun sportwedstrijden , dit was ook altijd erg gezellig.

In mijn vrije tijd ging ik naar de yoga, baantjes zwemmen, fietsen door de buurt, nam ik een massage, deed ik vrijwilligerswerk in een tehuis voor weeskinderen, sprak ik af met mijn nieuwe vrienden, ging ik naar de bios, zocht ik verkoeling in de mall, ging ik er op uit om meer van Indonesië te zien en ben ik voor het werk in mijn vakantie nog naar Nepal gevlogen om daar een bezoekje te brengen aan het vrijwilligerswerkprogramma dat wij daar aanbieden. Ik had dus geen tijd om me te vervelen : )

Dit klinkt natuurlijk allemaal heel erg leuk. Maar het was niet altijd even makkelijk hoor om au pair te zijn. De kinderen kon ik soms wel achter het behang plakken ;)> en ik had niet echt een hele goede band met mijn host dad. Ook was het even wennen dat ik op mijn 31ste plotseling weer bij iemand in huis woonde en mij aan hun regels moest houden. En natuurlijk miste ik soms de mensen van thuis om mij heen. Maar al met al heb ik het geweldig gehad en had ik dit avontuur voor geen goud willen missen. Ik heb echt een onvergetelijke  tijd gehad als au pair.

Nu ik zelf au pair ben geweest kan ik me nog veel beter inleven in de meiden die via ons als au pair weggaan.  Ik weet precies hoe ze zich voelen en hoe spannend het allemaal is. Ik kan het iedereen die voor een langere tijd op reis wil en dol is op kinderen echt aanraden om als au pair weg te gaan. Ga je dromen achterna, zet de eerste stap en kijk waar het je brengt. Hier ga je zeker geen spijt van krijgen.

Yvette Teeselink