Au pair
  Vrijwilligerswerk

Activity International
Brammelerstraat 15
7511 JG Enschede
T 053 - 483 10 40
info@activityinternational.nl


e-mail e-mail
you tube you tube


Share |
Home > Vrijwilligerswerk > Argentinie > Combi Argentinië - Peru

 > Reisverhalen


Reisverhalen en ervaringen deelnemers combi-programmaIn totaal ben ik 10 weken weggeweest. De eerste 4 weken was ik in Buenos Aires, waar ik 4 weken met mijn Spaans aan de slag ben gegaan. Daarna was ik 6 weken in Cuzco. De eerste 5 weken heb ik in mijn project gewerkt en 's middags nog extra privéles Spaans genomen, omdat ik me in de middagen erg verveelde. De laatste week heb ik vooral toeristische dingen gedaan, zoals naar Macchu Picchu gaan.

Ik heb geholpen op een basisschool. De eerste twee weken in groep 1 (kinderen van ongeveer 4 jaar) en de drie weken daarna in groep 6 (kinderen van ongeveer 11 jaar)
Heel goed. De overgang van Buenos Aires naar Cuzco was groot, de eerste week moest ik heel erg wennen. In Cuzco ben ik ook een week ziek geweest, dus dat was wat minder. Maar de algehele ervaring was echt geweldig.

Aanrader? Ja, het is echt een hele ervaring om op jezelf te zijn en een hele nieuwe cultuur te ontdekken. Ook bijna alle mensen die ik ontmoet heb waren heel aardig. Vooral in Cuzco zat iedereen daar voor more or less dezelfde reden, dat schepte een band en maakte het heel gezellig.

Tip: neem niet teveel dingen mee. Woordenboeken bv had ik totaal niet nodig. De eerste dag al meteen een woordenboek database app op mijn iPhone gedownload en de rest van de tijd die woordenboekjes lekker in mijn koffer laten zitten.
Mathijs Klaasen (19 jaar, combi Argentinië - Peru 2015)Ik ben begonnen met 4 weken Spaanse les in Buenos Aires. Daarna had ik 2 weken vrije tijd om te reizen in Argentinië en Bolivia en daarna 4 weken vrijwilligerswerk in Cusco. Bij beide verbleef ik in een studentenhostel. Tenslotte had ik voor mezelf nog 6 weken om rond te reizen en ben ik nog naar Ecuador en Costa Rica gegaan.

Aanrader? Ja, je leert er veel over andere landen en culturen, je leert mensen kennen en vooral leer je jezelf kennen. Je wordt zelfstandig en moet open staan voor nieuwe ervaringen en gebruiken. Ook waardeer ik hierdoor mijn leven thuis meer.
Lindy Gijsbrechts (24 jaar, combi Argentinië - Peru + rondreizen 2014)

 

Hoe mijn reis me bevallen is? Prima! Ik heb een super tijd gehad! Ik heb 1 maand lang Spaanse les in Buenos Aires gehad, daarna 1 maand lang vrijwilligerswerk gedaan in een voedselcentrum in Cusco, daarna 3 weken reizen en 1 week in Rio de Janeiro

Aanrader? Ja, het geeft je super veel ervaring en je leer ontzettend veel nieuwe mensen kennen nog beter gezegt vrienden! Dus doe het!
Mark Molleman (19 jaar, combi Argentinië - Peru + rondreizen 2014)

Combi Argentinië - Peru | Prijzen en voorwaarden | Startdata | Reisverhalen